Arrangerer du festival for første gang?

De siste årene har det dukket opp mange musikkfestivaler rundt omkring i Norge. Helt fra små nisjefestivaler, til store festivaler med mange titusener med mennesker. De store festivalene er som oftest arrangert av folk med lang erfaring med store arrangementer, de minste festivalene er kanskje trommet sammen av vennegjenger for å bidra til liv og røre på småsteder rundt omkring.

Det er flott at folk viser initiativ til kulturopplevelser. Men når man aldri før har arrangert et stort arrangement, kan det være lett å fokusere mest på moroa, og litt mindre på de «kjedelige» oppgavene som administrasjon, sikkerhet og helseberedskap. Innsatsen med å få på plass lineup, mattilbud og markedsføring spiser tiden, og man glemmer kanskje at konsertarrangører faktisk har et stort ansvar for besøkende som kommer.

Publikum skal ikke bare ha en god konsertopplevelse, de skal ha en trygg opplevelse også. Dette kan innebære alt fra å ha personale tilgjengelig for å håndtere mindre skader og ubehag, til å være forberedt på mulige krisesituasjoner.

Et viktig element i helseberedskap på festivaler eller konserter, er å ha nok medisinsk personale tilgjengelig. Dette kan inkludere lege, sykepleier eller ambulansepersonell, avhengig av størrelsen og kompleksiteten til arrangementet. Det bør også være personell som kan ha førstehjelpsutstyr, som plaster og smertestillende medisiner, lett tilgjengelig for publikum når uhell skjer.

En annen viktig del av helseberedskapen, er å ha en plan for hvordan man kan håndtere mulige krisesituasjoner. Dette kan inkludere alt fra store ulykker til mindre hendelser, som for eksempel bråk eller skader. Arrangøren bør ha en god beredskapsplan laget av kyndige innen helseberedskap på plass, og sørge for at ansatte og frivillige er kjent med denne.

Det er også viktig å være oppmerksom på mulig risiko for overfylte områder, som for eksempel ved at for mange mennesker prøver å komme seg inn på et lite område. Dette kan fort føre til trøbbel og ulykker, så det er viktig å ha en plan for å håndtere slike situasjoner.

Har du tenkt å arrangere festival, men mangler erfaringen? Vi i Medic Sør hjelper deg gjerne med både planlegging av arrangementet og med gjennomføringen. Vi tar sikkerhet og helseberedskap på alvor og sørger for at alt er på plass for å sikre en trygg og god opplevelse for publikum. Slik reduserer du risikoen for ulykker og ubehag, samtidig som det gir publikum en følelse av å være ivaretatt.

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne!

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Ring oss på (+47) 952 14 733 eller send oss en melding med skjemaet under